Λωρίδα 2+

Αναβλήθηκε οριστικά το μέτρο για την λωρίδα 2+ που θα εφάρμοζε το υπουργείο συγκοινωνιών που τον περασμένο μήνα.

Εγώ μόλις είδα τες ταπελλούες τζιαι τα καινούργια σήματα στην άσφαλτο, εκατάλαβα ότι πάλε κάποιος ήπιε λλίο παραπάνω στο υπουργείο τζιαι είπε να κάμει καμία πλάκα να γελάσουμε.

Ομολογώ ότι εν ήξερα, ευθύς εξ αρχής τι ακριβώς θα έκαμνε η συγκεκριμένη λωρίδα αλλά μετά που έμαθα, εσιουρεύτηκα ότι στο υπουργείο πρέπει να μεν αντιλαμβάνονται τι ακριβώς συμβαίνει στους δρόμους της Λευκωσίας, καθημερινά.

Κατ’ αρχάς, το μέτρο, σαν μέτρο έννεν άσιημο. Αντίθετα, εφαρμόζεται σε πολλές άλλες χώρες, με επιτυχία. Στις άλλες χώρες όμως, εν χρήσιμο επειδή έχουν πάρα πολλά λεωφορεία για τα οποία η συγκεκριμένη λωρίδα, εν σημαντική.

Στην Λευκωσία, που τα ήβραμε τα λεωφορεία;

Εκτός τζιαι αν εννοούν τζείνα που εν όπως τα Μπέντφορντ τα προπολεμικά που περνούν όποτε τους δώξει που τες στάσεις. Τζείνα έννεν λεωφορεία. Με τες θερμοκρασίες της Κύπρου, τζείνα εν κινητοί φούρνοι μικροκυμμάτων. Με κάθε εισιτήριο του λεωφορείο, πρέπει να σου διούν μια σίκλα παγάκια τζιαι μια κάρτα του ογκολογικού, επειδή σίουρα εννα την χρειαστείς.

Πολλές φορές υποψιάζομαι, ότι εν προσπαθούν να λύσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Προσπαθούν να μας σπάσουν τα νεύρα μας παραπάνω. Εν ξέρω τον λόγο, μπορεί να την βρίσκουν να μας θωρούν να ξιτιμάζουμε ο ένας τον άλλο μες τον δρόμο. Μπορεί να τους αρέσκει να μας θωρούν να βολούμε μες τα αναχώματα των δημοσίων έργων τζιαι να φακκούμε τους προφυλακτήρες μας μες τες λακκούβες. Πραγματικά εν ξέρω.

Εκλείσαν την Σπύρου Κυπριανού, τρείς μέρες. Ούλλοι όσοι επεράσαν που τζιαμέ, πρέπει να εγινήκαν πελλονευρικοί τζιαι να την φκάλλουν με τα Βάλιουμ τωρά.

Σκεφτείτε να εφαρμόσουν τη λωρίδα 2+ τζιαι η Λευκωσία να εν όπως το γήπεδο του γκόλφ που τες λακκούβες τζιαι τα έργα. Εγώ μόνο που το σκέφτουμαι, πίαννουν με τα κλάματα.

Εκτός τον άλλων, δεν υπάρχει περίπτωση ο Κυπραίος να εφαρμόσει τέθκιο μέτρο. Ρε, την λωρίδα των ασθενοφόρων, τζιαι εν τη σέβουνται, εννα σεβαστούν την λωρίδα των λεωφορείων;

Είμαι σίουρος ότι, όχι μόνο θα την χρησιμοποιούν (επειδή πάντα βρέθετε κάποιος που εν ποίο έξυπνος που τους υπόλοιπους) αλλά θα παρκαρίσκουν τζίολας δημιουργώντας ένα πανζουρλισμό, χωρίς προηγούμενο.

Δαμέ έσιει πάνω που δέκα χρόνια που προσπαθούν να μας μάθουν να χρησιμοποιούμε το ελεγχόμενο τετράγωνο. Οι παραπάνω εν ξέρουν καν τι είναι το ελεγχόμενο τετράγωνο, νομίζουν ότι οι κίτρινες γραμμές στα φώτα, εν διακοσμητικές για τα Χριστούγεννα.

Που θέλω να καταλήξω;

Πρέπει σε κάποια φάση, σύντομα, οι κύριοι των υπουργείων να κάτσουν κάτω τζιαι να σκεφτούν λύσεις που να βοηθήσουν την αποσυμφόρηση των πόλεων τζιαι όχι λύσεις που να μας αναγκάζουν να υπακούμε σε νόμους τζιαι κανονισμούς, χωρίς να υπάρχει εναλλακτική επιλογή.

Με λλία λόγια, σταματάτε να παίζετε με τα νεύρα μας τζιαι ξεκινάτε να κάμνετε την δουλεία σας.